A kérdés bővebben

A SOGo csoportmunkához két kiegészítő is tartozik, az Integrator és a Connector. Ezek miben különböznek egymástól?

Válasz

Tulajdonképpen két külön termékről beszélünk. A SOGo csoportmunkához több kiegészítő is szükséges a Thunderbird levelező használata esetén.

Az egyik ilyen a Lightning, ami a naptárkezelést teszi elérhetővé - beállítása a SOGo csoportmunkához nem egyszerű (az ügyfelek számára elérhető dokumentáció tartalmazza a beállítás módját).

A másik a SOGo Connector, ami a névjegyek kezelését és használatát teszi lehetővé. Ennek a beállítása sem egyszerű (ezt is tartalmazza a dokumentáció, amit az ügyfelek megkapnak).

A SOGo Integrator kibővíti ezeket a kiegészítőket az erőforrásmegosztási lehetőséggekkel, továbbá a beállítást is nagyban megkönnyíti.

Egy példa: Thunderbird Intergator nélkül (beállítási idő kb. 30-60p)

 1. IMAP fiók beállítása
 2. LDAP címtár beállítása
 3. Lightning telepítése
 4. Connector telepítése
 5. Lightning beállítása
 6. Connector beállítása
 7. Megosztási lehetőségek használata csak a webfelületen lehetséges

Ha van a SOGo Integratorhoz elkészített update felület, akkor az alábbi módon néz ki ugyanez a példa (beállítási idő kb. 5-10p):

 1. IMAP fiók beállítása
 2. Lightning telepítése
 3. Integrator telepítése
 4. Automatikus beállítás

Az Integrator telepítése magával vonja a Connector automatikus telepítését is az update felületen keresztül. Ezt követően az IMAP fiók beállításait figyelembe véve automatikusan beállításra kerül a Lightning naptárrendszer, a Connector által nyújtott címjegyzékek, és elérhetővé válik az erőforrások megosztása.

Tehát az Integratorral sokkal könnyebb a szükséges beállításokat elvégezni, és plusz lehetőségekhez jutunk. Fontos azonban tudni, hogy ehhez a SOGo update oldalt is létre kell hozni.

A felhőben beüzemelt csoportmunka rendszer ezt a társaságra szabottan tartalmazza.