Nemrég azt gondoltam, hogy össze kellene dobni egy olyan rendszert, ami több platform alól is jól használható hátteret ad egy, a kor igényeit kielégítő csoportmunkához.
Több lett belőle...

Mert nem csak a csoportmunka került a képbe, hanem olyan szolgáltatások is, amelyekből manapság igen nagy a hiány valamilyen szinten.

Így kerültek a csomagba opcionális alkotóelemek: a CRM, a projekt menedzsment, a felhő alapú fájlszinkronizáció, és egy csevegő kiszolgáló. Mindegyik alkotóelem ugyanarra az LDAP kompatibilis címtárszolgáltatásra épül, mint az alaprendszer, és mindegyik olyan licenccel rendelkezik, amely alapján a gazdálkodó szervezetek számára is ingyenesen használható.

Mint szokták mondani, semmi sincs ingyen - és ebben sok az igazság.

Maguk a szoftverek ingyenesek ugyan, de azok megfelelő beállításához szakértelem kell, amit nem adnak ingyen. A szoftverek hardveren futnak, és erőforrást igényelnek, ezek sincsenek ingyen. Ezek azonban mind olyan költségek, amelyek a pénzért megvehető szoftverek és megoldások mellett is további kiadást jelentenek, tehát nyogodtan mondhatjuk azt, hogy ami ingyen van, az sokkal olcsóbb, mint amit ki kell fizetni.

Az általam megálmodott és létrehozott rendszer felhő alapú szolgáltatásként igénybe vehető termékként lett kitalálva, ám ez sem így alakult.
Vannak ugyanis sokan - jómagam is ezek közé tartozom -, akik ódzkodnak annak hallatán, hogy a saját adatai valaki más által birtokolt hardveren tárolódnak.

Éppen ezért a rendszert úgy alkottam meg, hogy az beüzemelhető legyen bárkinek a saját szervertermében, a saját hardverén.