msodFél év telt ez azóta, hogy a Microsoft elvesztette a Sky médiatársasággal vívott pert a névhasználat miatt. Akkor beszámoltam arról, hogy a SkyDrive mint termék nevet kell, hogy változtasson - ennek kapcsán elég sok találgatás volt, hogy vajon mi lesz a legmegfelelőbb választás.

Nos, a héten eldőlt: OneDrive lesz az új név.

A hivatalos blog szerint is inkább tolkieni hasonlatot kell keresnünk a névhasználatban, bár egyesek véleménye szerint a névválasztás nagyon nem szerencsés...

Évek óta van ugyanis az Ubuntu közösség számára ugyan ingyenes, de üzleti felhasználók számára is elérhető felhőszolgáltatása az említett Linux disztribúciót kiadó Canonical-nak, ami az Ubuntu One nevet viseli, ráadásul nem csak Linuxot, de más rendszereket - MAC OSx, Windows - használók számára is elérhető.

Könnyen lehet, hogy most újabb nagykésbe szalad bele a Microsoft a névválasztással, ugyanis a hasonlóság nem túl nagy, azonban a két elnevezés mögött konkurens szolgáltatások vannak, amit pl. a Sky médiavállalat esetében nem lehetett elmondani, ennek ellenére a Microsoft vesztett.