A SOGo háza táján történt a legtöbb változás.

Nem csak kiadásra került a 2.1-es változat, de hamar követte néhány hibajavítás a 2.1.1, majd a 2.1.1a és 2.1.1b képében.

A 2.1-es változattal érkező új funkciók zöme a webfelületen jelentkezik, és a háttérszolgáltatásokkal való jobb együttműködésben nyilvánul meg.

Főként a Samba4 Active Directory-val való jobb együttműködést emelném ki, ami egyebek mellett a webfelületen lehetővé vált jelszómódosításban is megnyilvánul.

Ezidáig ezt a lehetőséget egy saját készítésű perl scripttel oldottam meg, amelyre immáron nincs szükség, mert a SOGo beépítetten tartalmazza ezt a funkciót.

A SOGo connector és integrator Thunderbird kiegészítők is frissültek, immár hivatalosan is tartalmazzák a magyar nyelvet - ennek elkészítéséért én vagyok felelősségre vonható, így, ha valaki hibát, vagy nem megfelelő fordítást talál, nekem legyen szíves jelezni, hogy javíthassam.

Szintén új hír a SOGo-t készítő Inverse Inc háza tájáról, hogy a napokban folyik az ActiveSync komponens kódjának tisztítása, így hamarosan várható a kiadás.

Mint ismeretes, az oldalon egy másik gyártó (PHP-Push) megoldása működik, amely lehetővé teszi az ActiveSync használatát, de annak telepítése elég körülményes, és vannak gyermekbetegségei. A SOGo ezen új megoldását még nem volt lehetősége a közösségnek sem tesztelni, de ha beválik, akkor azonnal át fogok állni annak a használatára.