Az SAP német üzleti szoftverfejlesztő és -szolgáltató vállalat az amerikai internetes titkos adatgyűjtési botrány miatt felgyorsította saját számítógépközpontjainak bővítését.

Állandó témává vált az NSA (az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség) ügyfeleink körében, ezért felgyorsítjuk számítógépközpontjaink bővítését világszerte.

Mondta Bernd Leukert, az SAP innovációs igazgatója szerdán a német dpa hírügynökségnek.

Nagy előnyt jelent számunkra, hogy felhő alapú szolgáltatásainkat a német jogrend szerint kínáljuk. Előnyünkre válik az is, hogy vállalati székhelyünk elegendő számítógépközpont felett rendelkezik Németországban.

Az amerikai Successfactors és az Ariba vállalat akvizíciójával az SAP hat számítógépközpontra tett szert az Egyesült Államokban, Európában és Ausztráliában. További négy számítógépközpont megépítése van tervbe véve Kínában, Oroszországban, Brazíliában és Kanadában.

Világszerte mindenhol építünk új számítógépközpontokat. Az igény megvan rá, ezért bővítjük kapacitásunkat.

Ügyfeleink számára világszerte fontossá vált, hogy konkrétan hol tárolják az adataikat, és melyik régióból kik kezelik ezeket.

Az SAP Kínában is saját számítógépközpontot tervez létesíteni. Nem kínai vállalatok számára eddig nem volt egyszerű feladat saját számítógépközpontjaikban futó szolgáltatásaikat kínai vállalatoknak értékesíteni. Ezért alakított az SAP 2011-ben közös vállalatot a kínai CCS informatikai vállalattal.

Hosszú távú céljaink között szerepel saját számítógépközpont építése is Kínában, és tárgyalásokat folytatunk ennek érdekében a kínai illetékesekkel.

Forrás: Computerworld