A Reuters Intézet idei jelentéséből az derül ki, hogy az emberek - köszönhetően az egyre jobban terjedő okostelefonoknak és a közösségi médiáknak - sokkal inkább a mobil eszközeiken keresztül, az ismerőseikkel tartott kapcsolatok alapján tájékozódnak az eseményekről.

A reprezentatív felmérést az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Brazíliában, Japánban és Dániában végezték el.

Ha a mindennapi szokásainkat a mobil eszközeinkhez igazítjuk, akkor hajlamosak vagyunk olyan dolgokat is ezek segítségével végezni, amit amúgy - normál esetben - nem ezekkel végeznénk.

Már jó ideje ide tartozik például a telefonnal való fényképezés is. Amióta pedig az egyre okosabb okostelefonok elterjedtek, azóta telefonon internetezünk, és szintén azon keresztül élünk közösségi életet.

A híreket is egyre inkább onnan ismerjük meg, a hivatalos hírportálok pedig háttérbe szorulnak. Ez alapvetően nem lenne baj, de épp a tegnapi írásomból következik, hogy ennek igen komoly veszélyei lehetnek.

Csak remélni tudom, hogy ha valaki olyan hírről értesül a közösségen keresztül, aminek komoly jelentősséget tulajdonít, feltétlenül leellenőrzi más forrásból is.
Abban is nagyon bízom, hogy azok a hírportálok, akik adnak a minőségre, nem úgyszintén a közösségi portálról szerzik nekünk a napi híreket.

Forrás: Reuters Institute