Kattintással felnagyíthatóAz ESET, a vezető proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalata 16 vetélytársát utasította maga mögé a legutolsó AV-Comparatives adathalászatról szóló jelentésében, ezzel elnyerve az “Advanced+” fokozatot. A tesztből kiderült, hogy az ESET Smart Security 99%-ban blokkolja az adathalász weboldalakat és nem ad téves riasztást sem.

 

 

Az adathalászat a cyberbűnözők igazi pestis-szerű fegyvere lett, amivel bizalmas adatainkat szerzik meg online közösségi életünket kihasználva. Az ESET számára mindig is a felhasználok megbízható internetböngészésének biztosítása volt a legfontosabb, büszkék vagyunk rá, hogy ezt a törekvésünket az AV-Comparatives tesztje is értékelte.
A tesztben azt a gyakori helyzetet szimuláltuk, amikor a felhasználónak az általa használt biztonságtechnológiai termék adathalászat elleni védelmére kell támaszkodnia” – áll az AV-Comparatives jelentésében. “Az adathalászok különböző adatokat céloznak meg: személyes adatok, PayPal bejelentkezési adatok, online banki ügyintézés és hitelkártya adatok, email postafiók és közösségi oldalak adatai, online játékok illetve egyéb online szolgáltatások jelszavai.

- mondta Béres Péter az ESET hazai disztribútorának vezető IT tanácsadója.

Az AV-Comparatives augusztusi jelentésében még az ESET Smart Security 6 verzióját tesztelték, azonban a 7-es frissítés nemsokára érkezik (a béta verzió már elérhető). A 7-es verzió már továbbfejlesztett rosszindulatú programok elleni védelmet és jobb rendszertisztítást kínál. Valamint a továbbfejlesztett védelem már a javított adathalászat elleni modult is tartalmazza majd.

Forrás: ESET