Alapvetően nem vagyok híve a hírleveleknek, és ennek elég speciális - mondhatni inkább személyes - oka van.
Mégis történt valami...

Először arról mesélnék, mogy miért utálom a hírleveleket.

Röviden: kevés köztük a korrekt.
Bővebben: a levelezés az egyik speciális hobbim az informatika területén belül, és rendkívül tud irritálni, amikor egyesek kontár módon összecsapott produktummal árasszák el az embereket.

Mire is gondolok?
Biztosan mindenki látott már olyan hírlevelet, amelyben a tárgy/feladó mezőkben furcsa karakterek jelennek meg.

Az sem ritka, hogy a levelezőben a védelem miatt nem jelennek meg azonnal a képek, ahhoz előbb engedélyeznünk kell azt - ez konkrétan nem nagy probléma, és van ésszerű oka, de én nem szeretem.

Az viszont kifejezetten bosszant, ha a hírlevél csak HTML megjelenítésre alkalmas levelezőben olvasható. Ezekben a levelekben olyan olvasókban, amelyek nem képesek a HTML megjelenítésére, vagy ez a lehetőség ki van kapcsolva, nem látszik a hírlevél, csak egy üzenet, hogy ha nem jelenik meg, kattints ide... Hát kérem... Ha már azt oda lehetett írni, vajon a hírlevél tartalmát miért nem?

A formai hibákról nem is beszélve, amelyekkel az hétköznapi felhasználó nem is találkozik, csak többnyire olyanok, mint én, amikor tömegesen esnek be a karanténba olyan hírlevelek, amiket a felhasználók megrendeltek, csupán amiatt, mert a levél fejléce és/vagy a törzse minden szabályra fittyet hányva lett összetákolva - megjegyzem, nem minden szabálynak lehet megfelelni, ha hírlevelet gyártunk, de vannak, akik meg sem kísérlik.
Azt azért nem árt hozzátenni, hogy ezeken a leveleken pl. egy Thundrbirdben vagy Outlookban semmi kivetni való nem látszik, nagyjából olyan, mint egy kiglancolt használt autó, ami 20 km után szétesik, miután megvettük.

Hírlevelet tessék!

Rászántam magam, hogy csinálok egy kis programot, ami összeszedegeti az oldalról a friss publikációkat, és egy (remélhetőelg igényes formába öntött) hírlevélben elküldi azoknak, akik szívesen olvasnák.

Sokat teszteltem, a szabályoknak igyekszik is megfelelni - a szabványos sorhossznak is többnyire, de ez a kis hiba néha benne maradhat, mert pl. a személyre szabott hírlevelek tartalma más-más sorhosszt tartalmazhat.

Viszont olvasható HTML-ben, karakteresen, és a SPAM felmérésen is 1% alatt teljesített, ami azt jelenti, hogy ha 100-szor ilyen súlyos hibák lennének benne, akkor sem minősülne formai okokból levélszemétnek.

Remélem, sokan megrendelik, és figyelemmel kísérik az oldalt.