Mostanában egyre többet hallunk arról, hogy IT szolgáltatók infrastrukturáját éri támadás, mint pl. a múltkori DNS eltérítéses offenziva egyes biztonsági cégek oldalaira vonatkozóan, vagy a múlt heti php.net oldalait ért támadás.

A támadók sok esetben nem magát a vállalati infrastruktúrát veszik célba, hanem az azt kiszolgáló réteget, ami esetleg harmadik fél kezében van.

A Symantec beszámolója alapján ez a trend. Míg a korábbi időszakban a nagyobb támadásokat a vállalati infrastruktúrák szenvedték el, ma már ez a súlypont áthelyeződött a kiszolgáló réteg építőelemeire.

Nem épp örvendetes hír - annak ellenére, hogy az innovatív újdonságoknak illene örülni -, hogy egy startup olyan vizuális érzékelésről és feldolgozásról szól, amely képes kijátszani a CAPTCHA trükkjeit.

Ennek pedig pont az lenne a feladata, hogy megerősítse: a vendégfolyamatot ember irányítja, nem mesterséges intelligencia - s mint ilyen, sikeres eszköznek bizonyult a spammerek ellen.

Belegondolni sem merek, mi lesz, ha ez az eszköz arra érdemtelen kezekbe kerül, mert akkor ismét óriási spamáradattal kell szembe néznünk...