A SophosLabs a harmadik negyedév elemzése alapján közzétett jelentésében érdekes toplistákat közölt.

A "Piszkos tizenkettő"-nek nevezett jelentésben Magyarország nem került megemlítésre.

Ez alapján pl. a legnagyobb spammelő ország továbbra is az Egyesült Államok, amely az összes spam tekintetében közel 15%-os részesedéssel büszkélkedhet. A második helyezett Fehéroroszország alig 5%-ot meghaladó értéket képvisel, és a mögötte felsorakozó országok között már csupán a tizedek döntenek a helyezésekről.

A korábbi második helyezett Kína jelenleg az 5- helyre csúszott vissza, de nem írnám le a teljesítményt, lesz ez még jobb is...

A mennyiségi táblázat mellett a SophosLabs készített egy olyan kimutatást is, amely az adott ország népességének viszonylatában mutatja a spamek mennyiségét. A kiindulópontnak az előző táblázat nyertese, az USA népesség-spam arányát vették, és ehhez mérték a többi országot. Meglepő, hogy a második táblázatba az Egyesült Államok így be sem került.

A top 3-ba Fehéroroszország (11,1-szeres), Uruguay (4,7-szeres) és Taiwan (3,8-szoros) jutott, őket követi Luxemburg, Macedónia, Peru, Kuwait, a Bahamák, Kazahsztán, Bulgária, Argentína és véegül Izrael.

Néhány országról nem tippeltem volna meg, hogy szerepel ezen a listán... Fehéroroszország torony magasan nyert, itt pl. a spamek és a rendes emailek aránya közel 1000:1, ami elgondolkodtató.