A Microsoft fejlesztői újabb érdekes fejlesztéssel lepték meg a SkyDrive felhasználóit: feltöltött képeiken karakterfelismerést végezve visszafejtik a fényképeken található szöveget.

Általában szkeptikus vagyok az efféle újításokkal szemben.
Most sincs ez másként!

A tejles cikk:

A SkyDrive fejlesztői ismét valami érdekeset alkottak,ezúttal a Bing csapatával karöltve. A két fejlesztői csapat összefogásának köszönetően a felhő alapú tárhely immáron OCR (optical character recognition), vagyis optikai karakterfelismerés funkcióval is rendelkezik. Ennek eredményeként a feltöltött fotóinkról a rendszer kérésünkre beolvashatja a nyomtatott szöveget, így ha adott egy újságcikk, hirdetés, vagy bármi olyan, aminek szövegét később szeretnénk felhasználni, elegendő "ráuszítani" a SkyDrive feldolgozó rendszerét.

Amennyiben Windows Phone rendszerű készüléket használunk, úgy még könnyebb a helyzetünk, hisz még az automatikus feltöltés funkció is rendelkezésünkre áll. A feltöltött fotókat a rendszer átvizsgálja, a képről kinyert szövegeket az egyes képek tulajdonságait mutató oldalsó adatlapon érhetjük el. A szolgáltatás a legtöbb képformátummal kompatibilis, viszont a nyelvi korlátok még így is utunkba állnak, a felismerő ugyanis egyelőre még csak angolul, spanyolul, portugálul, németül és franciául ért, a későbbiekben remélhetőleg már magyar nyelven is elérhető lesz, de így is sok esetben hasznunkra válhat a funkció.Az OCR támogatást a napokban kerül bevezetésre a rendszerbe, használatához az adott nyelvek valamelyikére kell állítanunk böngészőnket.

Valahogy nekem egyből az jut az eszembe, amit egyik ismerősöm mondott arról, hogy ő hogyan tárolja a nagy szolgáltató (nem a Microsoft)  által adott felhőben biztonságosan az érzékeny információit: Lefotózza mobillal, és a fénykép kerül a felhőbe.

Ahogy a cikket olvastam, egyből eszembe jutott a srác. Remélem, ő is olvassa a cikket, és kezdi érezni, ahogy hideg verítékcseppek gördülnek le a halántékán.

Igen.
Vajon tényleg muszáj elhinnünk, hogy csak akkor fogja scannelni a képeinket a Microsoft szolgáltatása, amikor mi kérjük rá? Mi lesz, ha a kérést nem mi, hanem az NSA teszi meg?

A kérdés költői.

Forrás: Prohardver