Kicsit meglepődtem az előbb megjelent hír kapcsán a HVG vonatkozó cikkén.

Azt írják ugyanis, hogy "a hazai androidosoknak sem ártana minél hamarabb megerősíteni egy jó kis vírusvédelemmel a telefonjukat, legalábbis ha eddig még nem tették meg ezt"...
Miért is?

Azt ugyanis értem, hogy védelemre szükség van, mert a kártevő jöhet wifi-n, bluetooth-on, a böngésző vagy más kliens biztonsági réseit kihasználva az interneten, de miért kéne a Google Play-ről letöltött tartalmakat átellenőriznem?

Olyan ez, mintha elmennénk egy autószalonba, vennénk egy autót, majd rögtön megnéznénk a nyilvántartásban, hogy nem lopott-e.

- Noooooormális Margit? - Mondaná Besenyő István.

A telefon biztonsági beállításainál az olvasható, hogy ajánlott a Google Play-en kívül más telepítési források használatának mellőzése, mert afölött a Google nem rendelkezik kontrollal, így a felhasználó veszélynek lehet kitéve.

Tehát - józan ésszel továbbgondolva -, ha a Google Play-t használjuk, akkor biztonságban kellene érezni magunkat, és nem nekünk kéne pénzt/fáradságot költeni arra, hogy a biztonságosnak ígért tartalmak biztonsága felől meggyőződjünk újfent.

Ez kérem, a Google feladata!

És ha ezt a Google esetleg még nem vette észre, lehet, hogy meg kéne valakinek kocogtatnia a vállát, hogy "Hé Öreg, figyelj már oda, milyen szemetet árulsz".

A sarki fűszerest is megbüntetik, ha hamis zárjeggyel árulja a piát, szerintem az ilyen esetekben is a felelősség a Google-t terheli.

Pontosítás

Félreértés ne essék: nem azt írtam, hogy nem kell vírusvédelem az eszközre, hanem azt, hogy csak emiatt nem kéne, mert ezek kiszűrése nem a felhasználó feladata kéne, hogy legyen, hanem azé, aki az arcunkba tolja a kínálatot.